Gulvlamper

Gulvlamper og standerlamper har mange anvendelses muligheder. De fleste benytter en gulvlampe til at give en hyggelig belysning, som kan lyse de mørke hjørner op, bryde med de kolde arbejdslamper og skabe liv og personlighed i rummet.

Lys er ikke bare lys. Lyset er den grundlæggende forudsætning for at gengive form, farve og til at skabe atomsfære, velvære og hygge. Lys er vigtigt for vores øjne og hjerne og påvirker bl.a. vores koncentrationsevne.

Sørg som udgangspunkt for at udnytte dagslyset, og luk det ind alle de steder, hvor det er muligt. Afstem indretningen af kunstlys efter behov.

De fleste vellykkede indretninger med kunstlys blander diffust lys og direkte lys. Det diffuse lys giver et blødt lys, der oplyser rummet. Lyset styres således ikke i én bestemt retning, men blødes op af skærmens materiale. Det direkte lys styres effektivt ned mod en flade, det er et godt funktionslys og samler indretningen.

Det er en god idé at anvende mange forskellige typer af lamper på kontoret, som kan tændes efter behov. Se også andre typer lamper:

Læs mere om ergonomi og belysning her.