Carl Hansen & Søn

Hos Carl Hansen & Søn mener vi, at ikonisk design er en kombination af enkelhed, æstetik og funktion, som bringes til live gennem dygtig bearbejdning af de bedste kvalitetsmaterialer.

Carl Hansen & Søns historie begyndte i 1908, hvor den danske møbelsnedker Carl Hansen åbnede et lille møbelværksted på Fyn. Virksomhedens succesfulde udvikling har siden bygget på to grundværdier: kompromisløs passion for kvalitetshåndværk og samarbejde med fremragende designere, som hele tiden nytænker og forfiner moderne design.

Carl Hansen & Søns udvikling har været stærkt præget af mangeårige relationer med en af de største designere nogensinde: Hans J. Wegner. Det kreative samarbejde begyndte i 1949, da Carl Hansens søn, Holger Hansen, valgte at invitere den dengang ukendte designer til et samarbejde. Wegner sagde ja og skabte en berømt serie af stole, som blandt andet omfatter den ikoniske Y-stol.

Samarbejdet om dette projekt og de mange, der fulgte efter, viser, hvad det er muligt at opnå, når uovertruffen design og kompromisløs produktion går hånd i hånd. Wegner var i 1950’erne en af hovedkræfterne bag designbevægelsen Danish Moderns internationale succes. Han er med tiden blevet Carl Hansen & Søns mest kendte og bedst sælgende designer med værker, der er anerkendte som moderne klassikere og skattede samlerobjekter verden over – og hans arv er fortsat en væsentlig del af virksomhedens DNA.

Carl Hansen & Søn har stadig i dag et tæt samarbejde med Hans J. Wegners Tegnestue og er verdens største producent af møbler tegnet af Wegner og produceret i Danmark.